Гусака вимити в холодній воді та обсушити. Натерти сіллю і чорним
перцем молотою тушки всередині та зовні, попередньо видаливши
внутрішній жир. Проколоть гусака виделкою в декількох місцях. Яблука
вимити та покласти їх в середину гусака так, щоб частина яблук була
видна. Два великих шматка фольги покласти один на інший. Шматочки
гусячого жиру розкласти в центрі фольги. Гусака покласти на жир, фольгу
загорнути кверху і защіпнуть краю кожного шматка окремо. Розігріти
духовку до 200 градусів і запікати в ній гусака 2 години 30 хвилин.
Цвітну капусту зварити в підсоленій воді до готовності, вийняти, дати
воді стекти. Так само приготувати брокколі. На блюдо з гусем викласти
цвітну капусту та брокколі. М'ясо політь бруснічним варенням.
|