Підготовлену курку чи гуску варять до готовності. Нарізані соломкою
буряки тушкують до півготовності, додаючи бульйон і оцет. Нарізане
соломкою коріння моркви і петрушки злегка обсмажують з цибулею і
змішують з томатом. У проціджений киплячий бульйон кладуть нарізані
кубиками картоплю і капусту, варять 10-15 хв., додають напівтушковані
буряки, обсмажене з цибулею коріння, товчене з зеленню петрушки сало,
варять до готовності і дають настоятися 15-20 хв.
Приготування галушок: у киплячу воду
засипають третину просіяного підсушеного гречаного борошна, добре
розмішують і знімають з вогню. Після охолодження додають яйце, решту
борошна і вимішують. Потім тісто потроху набирають столовою ложкою,
кидають у підсолену воду і варять до готовності. Подаючи на стіл, у
борщ кладуть м'ясо (куряче або гусяче), галушки, сметану і посипають
зеленню петрушки.
|