4 філе оселедця, 2 цибулини, 2-3 ложки французької гірчиці, трохи
винного оцту і рослинної олії, 1 яблуко, 1 ст. ложка вершкового масла,
декілька ст. ложок коньяку, невеликий пучок петрушки.
Крупно нарізати одну цибулину і рівномірно викласти половину на
тарілку, зверху на це «ліжечко» покласти 4 філе оселедця, намазати їх
французькою гірчицею, полити оцтом і
олією і «накрити» цибулею, що залишилася.
Нарізати круглими кусочками яблуко і половину цибулі, обсмажити на
вершковому маслі цибулю, потім додати яблука. Коли яблука з цибулею
прожаряться, влити коньяк і підпалити.
Викласти яблука на тарілку, додати дрібно нарізану петрушку. На філе
оселедця викладати начинку з яблук, скрутити рулетики і скріпляти їх
зубочистками.
|