100 г маку (заздалегідь замоченого і збитого в блендері), 300 г
муки, 80 г дрібного цукру, 100 г кураги, 1 ст. ложка розм'якшеного
вершкового масла, 3 ст. ложки меду, 4шт. кардамона, 2 яйця, 1 ч. ложка
розпушувача, 1 ч. ложка кориці, цукрова пудра.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Збити масло з цукром, ввести яйця, додати 2 ст. ложки муки і
розпушувач. Потім додати мед, зернятка кардамона, ввести муку, що
залишилася, додати мак і нарізану шматочками курагу. Вимісити тісто до
однорідного стану. Змастити невеликі форми для кексів вершковим маслом,
викласти тісто у форми і залишити на 1 годину в теплому місці. Випікати
30-40 хвилин, потім присипати цукровою пудрою.
|