18 столових ложок (з великою гіркою) (близько 6 стаканів)
пшеничної муки; 1,5 чайних ложки сухих дріжджів; 600 мл теплої води; 1
чайна ложка солі; 2 столових ложки цукру; 1 столова ложка меду; 4ложки
нерафінованої оливкової олії; 2 жмені очищеного гарбузового насіння;
пучок кропу.
Муку просіяти в миску. Приготувати опару:
сухі дріжджі і цукор закинути в теплу воду (температура води
38°c), добре розмішати і залишити на 15 хвилин до появи піни і повного
розчинення дріжджів. Опару добре перемішати і залишити ще на 5 хвилин.
У суху просіяну муку додати сіль, і поступово, розмішуючи тісто,
вливати розчинені дріжджі. Все перемішати, в тісто додати 1 ложку
оливкової олії і місити, поки тісто не відставатиме від рук і посуду.
Посуд з тістом накрити чистим рушником і поставити підходити в тепле
місце приблизно на 1 годину.
Коли тісто підійде - вимішати, додати мед, оливкову олію, що
залишилося, і жменю гарбузового насіння. Тісто добре вимісити і
поставити підходити в тепле місце ще на годину. Змастити посуд, в якому
випікатимете хліб соняшниковою або вершковою олією (можна дно форми
застелити пергаментом). Тісто вимісити ще раз, розділити на 4 частини,
перші 2 викласти у форми для запікання, рясно посипати дрібно нарізаним
кропом, кріп посолити полити столовою ложкою оливкової олії, накрити
тістом, що залишилося. Зверху заготовки для хліба посипати гарбузовим
насінням і дати постояти ще хвилин 20. Хліб поставити в нагріту до
170°c духовку і випікати біля півгодини при тій же температурі до
утворення рум'яної скориночки.
Потім духовку вимкнути, хліб залишити в духовці до майже повного охолодження. Виходить 2 буханки хліба.
|