400 шоколаду, 500мл жирних вершків 33%-35%,150г цукрової пудри, 60мл
темного рому,1 охолоджений білок, 2ст. ложки какао, чверть ч ложки
винного оцту, дрібка солі, 1ч. ложка вершкового масла.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Збити білок з дрібкою солі, не зупиняючись збивати ввести поступово 50г
цукрової пудри, додати оцет і просіяне какао. Роз'ємну форму для
випічки, змастити вершковим маслом і викласти масу у форму, рівномірно
розподіляючи по всій поверхні. Випікати меренгу 5 хвилин, вийняти і
остудити, не виймаючи з форми. Розтопити в каструльці шоколад, додавши
ром і цукрову пудру. Вінчиком збити вершки до стану рідкої сметани.
З'єднати збиті вершки з шоколадом, що злегка остиг, обережно
перемішати. Викласти шоколадно – вершковий крем на меренгу, рівномірно
розподілити і поставити в холодильник на 3 години. Готовий торт можна
присипати цукровою пудрою або какао.
|