П`ятниця, 17.05.2024, 05:25
Вітаю Вас Гість

НАША КУХНЯ


Головна » Файли » Торти,печиво

Торт з чорносливом
01.10.2009, 12:52
12шт. крупного чорносливу без кісточок, 120 г вершкового масла, 180 г муки, 2 ст. ложки коньяку, 1 ч. ложка ванільного концентрату, 130 г цукру, 5 яєць, 50 мл міцного чаю, сік і крупно нарізана цедра одного апельсина, 300 мл вершків, 75 мл молока, дрібка солі, 1 ст. ложка цукрової пудри.

Розігріти духовку до 180 градусів.
Замочити чорнослив разом з цедрою в чаї з коньяком і апельсиновим соком. Вершкове масло збити з 50 г цукру. Ввести муку з дрібкою солі. Відокремити 2 жовтки від білків, додати жовтки до муки з маслом і цукром. Вимісити тісто до однорідної шовковистої маси, загорнути в харчову плівку і відправити на 1 годину в холодильник. Розкатати тісто в тонкий пласт, поклавши його між двома листами паперу для випічки, потім викласти в змащену маслом роз'ємну форму так, щоб вийшов корж з бортом. Зверху покласти лист паперу для випічки і присипати його для тяжкості горохом. Випікати корж 20-25 хвилин, потім папір з горохом зняти.
Збити 1 яйце і ще 2 жовтки з 80 г цукру і ванільним концентратом. Прогріти вершки з молоком. Додати їх до яєчної маси, злегка збити. Викласти на корж, що пропікся, чорнослив, залити все вершково-яєчним кремом. Зменшити температуру духовки до 150 градусів і випікати торт ще 20-25 хвилин. Торт, що остиг, присипати цукровою пудрою.

Категорія: Торти,печиво | Додав: bullterjer
Переглядів: 2460 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Зміст
Салати [13]
Новий рік! [40]
Пасха [1]
Закуски [10]
Перші страви [9]
Другі страви з м'яса [2]
Другі страви з риби [2]
Другі страви з птиці [3]
Страви з яєць [2]
Каші, Гарніри [0]
Випічка [5]
Торти,печиво [10]
Десерти [9]
Напої [6]
Коктейлі [7]
Соуси [4]
Пошук
Наше опитування
Всього відповідей:
Друзі сайту
Рейтинг сайтів прикарпаття