12шт. крупного чорносливу без кісточок, 120 г вершкового масла, 180
г муки, 2 ст. ложки коньяку, 1 ч. ложка ванільного концентрату, 130 г
цукру, 5 яєць, 50 мл міцного чаю, сік і крупно нарізана цедра одного
апельсина, 300 мл вершків, 75 мл молока, дрібка солі, 1 ст. ложка
цукрової пудри.
Розігріти духовку до 180 градусів.
Замочити чорнослив разом з цедрою в чаї з коньяком і апельсиновим
соком. Вершкове масло збити з 50 г цукру. Ввести муку з дрібкою солі.
Відокремити 2 жовтки від білків, додати жовтки до муки з маслом і
цукром. Вимісити тісто до однорідної шовковистої маси, загорнути в
харчову плівку і відправити на 1 годину в холодильник. Розкатати тісто
в тонкий пласт, поклавши його між двома листами паперу для випічки,
потім викласти в змащену маслом роз'ємну форму так, щоб вийшов корж з
бортом. Зверху покласти лист паперу для випічки і присипати його для
тяжкості горохом. Випікати корж 20-25 хвилин, потім папір з горохом
зняти.
Збити 1 яйце і ще 2 жовтки з 80 г цукру і ванільним концентратом.
Прогріти вершки з молоком. Додати їх до яєчної маси, злегка збити.
Викласти на корж, що пропікся, чорнослив, залити все вершково-яєчним
кремом. Зменшити температуру духовки до 150 градусів і випікати торт ще
20-25 хвилин. Торт, що остиг, присипати цукровою пудрою.
|