200 г вершкового масла
8 столових ложок муки (з горою)
250 г (1 пачка) солодкої сирної маси (наприклад, з курагою)
2 жовтки
2 столових ложки цукру
1/2 чайної ложки соди
1 чайна ложка оцту
Крем:
2 білки
1 стакан цукру
5 середніх яблук
кориця на смак
Яблука натерти на крупній терці.
Розм'якшене вершкове масло розтерти з мукою в масляну крихту.
Додати сирну масу, розтерті з цукром жовтки і соду, погашену оцтом.
Замісити м'яке тісто і розділити його на 3 частини.
Кожну частину тіста розкатати на рясно посипаному мукою столі якомога тонше.
Крем:
Білки збити з 1 стаканом цукру в круту піну.
Кожен пласт тіста змастити збитими білками і посипати тертими яблуками
(заздалегідь зливши з них сік, що виділився), на смак посипати корицею,
скрутити рулет і нарізати його часточками завтовшки по 3см.
Кожну "трояндочку" укласти на застелений промасленим пергаментом деко
на дно (як пеньок), надавши руками необхідну форму. Тістечка викладати
на відстані один від одного.
ВАЖЛИВО: не скручувати рулети заздалегідь, інакше тісто може розкиснути
від сок яблук, що пустили. Лише коли випечеться попередня партія
тістечок, можна змащувати кремом і начинкою наступний пласт тіста.
Деко з тістечками поставити в гарячу духовку, пекти при температурі 180°c до золотистого кольору.
Готові "трояндочки" ще гарячими зняти з дека і дати остигнути.
|