мука - 2 ст.
масло вершкове - 6 ст.л.
цукор - 1/2 ст.
сметана - 4 ст.л.
яйце - 1 шт.
сіль - 1/4 ч. л.
сода - 1/2 ч.л.
оцет столовий - 1 ч. л.
повидло або джем (можна варене згущене молоко)
цукрова пудра
У миску розбити яйце, додати цукор і сіль і добре все розтерти.
Потім додати сметану, соду, погашену оцтом і перемішати до повного розчинення цукру і солі.
У окремому посуді збити розм'якшене вершкове масло і поступово додати
сметанно-яєчну суміш, муку і швидко замісити тісто по консистенції, як
густа сметана.
Кондитерський мішок з гладкою насадкою заповнити тістом.
На змащене маслом деко викласти тісто з кондитерського мішка у вигляді
довгих смужок і випікати тістечка при температурі 180-220 градусів
протягом 8-10хв.
Готові смужки охолодити і з'єднати попарно плоскими сторонами повидлом або джемом і обсипати цукровою пудрою.
* замість повидла або джему можна змастити смужки вареним згущеним молоком.
|