0,5 кг муки, 100 г подрібненого мигдалю, 150 г цукру, 380 г
замороженого масла, цедра одного лимона (дрібно натерти), 2 жовтки, 1
ціле яйце, 1 чайна ложка коньяку (або води). Начинка: 4 яйця, 170 г
цукру, цедра 2-х лаймів, 150 г соку (2/3 соку лайма і 1/3 лимона), 150
мл вершків.
Муку перемішати з мигдалем і цукром. Натерти на крупній терці
заморожене масло і перемішати його з мукою, цукром, мигдалем, додайте
цедру одного лимона, 2 жовтки і одне ціле яйце. Ретельно перемішати.
Додати коньяк (якщо тісто сухувате, додати трохи води), вимісити тісто,
сформувати з нього кульку і покласти в холодильник на 2 години.
Начинка: Збити 4 яйця з цукром, додати дрібно натерту цедру 2-х лаймів,
сік і 150 мл вершків. Все ретельно перемішати. Вийняти тісто з
холодильника, розділити на дві частини. Одну частину помістити між
двома листами паперу для випічки і розкатати. Викласти тісто у високу
форму, змащену маслом, так, щоб вийшов кошик. Покласти на тісто папір
для випічки і висипати в кошик приблизно 1 кг гороху або іншої крупи,
щоб тісто при випічці не піднялося. Випікати 15 хвилин в розігрітій до
180градусів духовці. Потім вийняти з пропеченого кошика горох,
наповнити лимонною начинкою і випікати ще хвилин 30.
|