П`ятниця, 17.05.2024, 07:44
Вітаю Вас Гість

НАША КУХНЯ


Головна » Файли » Торти,печиво

Лимонний торт
01.10.2009, 13:08
0,5 кг муки, 100 г подрібненого мигдалю, 150 г цукру, 380 г замороженого масла, цедра одного лимона (дрібно натерти), 2 жовтки, 1 ціле яйце, 1 чайна ложка коньяку (або води). Начинка: 4 яйця, 170 г цукру, цедра 2-х лаймів, 150 г соку (2/3 соку лайма і 1/3 лимона), 150 мл вершків.

Муку перемішати з мигдалем і цукром. Натерти на крупній терці заморожене масло і перемішати його з мукою, цукром, мигдалем, додайте цедру одного лимона, 2 жовтки і одне ціле яйце. Ретельно перемішати. Додати коньяк (якщо тісто сухувате, додати трохи води), вимісити тісто, сформувати з нього кульку і покласти в холодильник на 2 години.
Начинка: Збити 4 яйця з цукром, додати дрібно натерту цедру 2-х лаймів, сік і 150 мл вершків. Все ретельно перемішати. Вийняти тісто з холодильника, розділити на дві частини. Одну частину помістити між двома листами паперу для випічки і розкатати. Викласти тісто у високу форму, змащену маслом, так, щоб вийшов кошик. Покласти на тісто папір для випічки і висипати в кошик приблизно 1 кг гороху або іншої крупи, щоб тісто при випічці не піднялося. Випікати 15 хвилин в розігрітій до 180градусів духовці. Потім вийняти з пропеченого кошика горох, наповнити лимонною начинкою і випікати ще хвилин 30.

Категорія: Торти,печиво | Додав: bullterjer
Переглядів: 510 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Зміст
Салати [13]
Новий рік! [40]
Пасха [1]
Закуски [10]
Перші страви [9]
Другі страви з м'яса [2]
Другі страви з риби [2]
Другі страви з птиці [3]
Страви з яєць [2]
Каші, Гарніри [0]
Випічка [5]
Торти,печиво [10]
Десерти [9]
Напої [6]
Коктейлі [7]
Соуси [4]
Пошук
Наше опитування
Всього відповідей:
Друзі сайту
Рейтинг сайтів прикарпаття