125 г фундука, 125 г мигдалю, 200 г вершкового масла, 150 г цукрової
пудри, 3 яйця, 100 г муки, 1 кг слив, 4 ст. ложки абрикосового варення
(варення можна інше).
Подрібнити в блендері мигдаль і фундук. Збийте 200 г розм'якшеного
вершкового масла з цукровою пудрою, продовжуючи збивати, введіть
подрібнені горіхи, потім поодинці 3 яйця і наприкінці додайте 100 г
муки. Всі сливи розрізайте уподовж на чотири частини. Змастіть круглу,
роз'ємну форму для випікання вершковим маслом і викладіть в неї
горіхове тісто. Починаючи від центру, увіткніть в тісто часточки слив,
наполовину занурюючи їх в тісто. Постарайтеся розмістити якомога більше
слив. Випікайте торт в розігрітій до 190 З духовці спочатку 15 хвилин,
потім збавте температуру до 150градусів і випікайте ще хвилин 30-40.
Розігрійте варення в каструльці, щоб воно стало рідшим. Викладіть
варення в сито і протріть. Желеподібною масою, що вийшла, щедро
змастіть готовий пиріг зверху, щоб вийшла блискуча глазур.
|