7 яєць, 200 гр. цукру, 10 штук «дамських пальчиків» (або іншого
бісквітного печива), 1 стакан волоських горіхів, 200 гр. масла, 2
апельсини.
Розігрійте духовку до 180с. Відварити один апельсин (варити
приблизно 30 хвилин). По черзі подрібнити в блендері горіхи, печиво,
апельсин. Відокремити жовтки від білків. Збийте жовтки і 150 гр. цукру,
додайте масло. Не припиняючи збивати, додайте горіхи, печиво, апельсин.
Збийте білки в міцну піну, додайте 50 гр. цукру і перемішайте. Потім
введіть білки в апельсиново-горіхове тісто. Розділити тісто на 2
частини, щоб випекти два коржі. Застелити кругле деко папером для
випічки, змастити його маслом. Випікати коржі 25-30 хвилин. Крем: 0,5
стакана цукру, 0,5 кг сметани, дрібно натерта цедра одного лимона, сік
половини лимона.
Збийте вінчиком сметану з цукром, додайте цедру і сік лимона. Поставте крем на одну годину в холодильник.
Змастіть коржі кремом і прикрасьте часточками апельсина.
|