1 кг білих грибів, 300 г квасолі, великий пучок петрушки, 3 великих
помідори, 4 зубчики часнику, сіль, перець, оливкова олія. Сухі спеції,
сухий майоран.
Залити квасолю мінімум на декілька годин водою, потім поставити її варитися.
Почистити і вимити гриби. Нарізати досить крупно. У киплячу квасолю покласти великий пучок петрушки і 2 зубчики часнику.
Розігріти в сковороді 2-3 ст. ложки оливкової олії, подрібнити 2
зубчики часнику і обсмажити злегка в оливковій олії, додати 1 чайну
ложку сухих спецій "Італійські трави", 1 чайну ложку сухого майорану,
нарізані гриби. Не накривати сковорідку кришкою, щоб зайва рідина
випарувалася. Смажити гриби, помішуючи, на повільному вогні. В злегка
проварену квасолю, додати один великий помідор, зробивши заздалегідь
надріз на шкірці помідора, щоб він "віддав" свій сік. Ще 2 помідори,
нарізаних крупними шматочками, додати в гриби, перемішати. Вийняти з
каструлі з квасолею помідор, пучок петрушки, часник і викласти квасолю
в сковорідку з грибами і разом тушити ще 10-15 хвилин. В кінці посолити
і поперчити на смак.
|