1 кг квасолі, 500 г зеленої цибулі, 1 кг помідорів, 300 г шпинату,
300 г щавлю, 2-3 стебла селери, 6 часточок часнику, 2 батони, оливкова
олія, петрушка, зелений базилік, свіжомелений чорний перець, сіль.
Відварити квасолю, додавши в неї пучок петрушки, помідор і 3 часточки часнику. В кінці варива посолити.
Розігріти духовку 220 гадусів.
Розрізати кожен батон повздовж і навпіл на чотири частини, укласти на деко і на декілька хвилин відправити до духовки.
Відварити щавель протягом 5 хвилин, потім в тій же воді відварити
шпинат. Ошпарити помідори, зняти шкірку і нарізати їх кубиками.
Порубати зелену цибулю і селеру. Скибочками нарізати 3 часточки часнику.
У великій сковороді розігріти 3 ст. ложки оливкової олії, обсмажити
часник, додати цибулю, селеру і протушкувати декілька хвилин. Потім
додати помідори, 1 ч. ложку солі і тушити на повільному вогні близько
30 хвилин. Половину квасолі розім'яти вилкою до стану кашки, підливаючи
воду, в якій вона варилася. Викласти розім'яту квасолю в сковорідку,
додати шпинат, щавель, трохи зелені петрушки і протушкувати суп ще
декілька хвилин.
У великий і глибокий жаротривкий посуд викласти половину підсмаженого
хліба, полити декількома краплями оливкової олії, зверху залити супом,
посипати нерозім'ятою квасолею. Накрити хлібом, додати квасолю, що
залишилася, влити трохи води, в якій варилися шпинат і щавель, посолити
і поперчити.
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Готовий суп присипати базиліком.
|