40 г муки
60 г вершкового масла
1 велика цибулина
1 ч.л. цукру
1 ст.л. оцту
скибочки багета, обсмажені в маслі
сіль
Тонко порізати цибулю. Закип'ятити 1 л води або бульйону. Розтопити
масло в каструлі до коричневого кольору і додати в нього цибулю.
Потушити цибулю протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб не
підгоріла. Всипати муку і підсмажити все разом ще декілька хвилин.
Потім додати 1/4 киплячій рідини в муку і відразу ж розмішати вінчиком. Потім додати решту рідини і, якщо треба, посолити.
Залишити варити ще з півгодини. Під кінець, додати сіль і цукор.
Подавати гарячим разом з обжареним багетом.
|