1 курка або кролик
4 ст. ложки масла
2 ст. ложки муки *Для заправки:* 2 яєчних жовтки
1 стакан вершків або молока
Зварити курку, відокремити м'ясо від кісток, залишити частину філе
для гарніру, а решту м'яса пропустити 2-3 рази через м'ясорубку і,
додавши 2/3 ст. ложки холодного бульйону, протерти.
Муку підсмажити з 2 ст. ложками масла, розвести 4 стаканами гарячого
бульйону і проварити протягом 20-30хв. Отриманий соус процідити,
покласти в нього приготоване з курки пюре, перемішати і, якщо суп
виходить дуже густим, розбавити гарячим бульйоном і довести до кипіння,
потім зняти з вогню, посолити, заправити вершковим маслом і яєчними
жовтками, змішаними з молоком. Перед подачею на стіл покласти в суп
дрібно нарізане філе. Окремо подати грінки. Так само можна приготувати
суп-пюре з кролика.
|