500 г креветок
2 моркви
1 велика головка цибулі
3-4 ст. ложки муки
1 1/2 - 2 стакани молока
1 яйце
Розморозити креветки, промити, опустити в підсолену киплячу воду (на
1 л води 1 ст. ложка солі) і варити з моменту закипання 3-4хв. Очистити
від панцира і нарізувати на шматочки або розібрати на волокна. Потім
злегка обсмажити креветки разом з нарізаним корінням і цибулею,
припустити до готовності і пропустити через м'ясорубку. У цю масу
додати бульйон, в якому припускали креветки, розмішати до
кашкоподібного стану, протерти через сито, з'єднати з овочевим відваром
і заправити злегка підсмаженою на маслі мукою. У готовий суп додати
яєчно-молочну суміш. Для приготування її влити поступово в сирі яєчні
жовтки гаряче молоко і проварити на слабкому вогні до загустання, не
доводячи до кипіння. Подати суп з грінками.
|