П`ятниця, 17.05.2024, 08:24
Вітаю Вас Гість

НАША КУХНЯ


Головна » Файли » Перші страви

Розсольник
01.10.2009, 12:30
500 г яловичих нирок
2 огірки
2 петрушки
1 стебло селери
1 головка цибулі
1 шт. цибулі-порею
4 картоплини
2 ст. ложки масла
100 г щавлю або
салату.

З нирок зняти жир і плівки, розрізати кожну нирку на 3-4 частини, обмити, покласти в каструлю, залити холодною водою і закип'ятити. Потім воду злити, нирки ще раз обмити, знов залити холодною водою і поставити варити на 1год. Очищене коріння і цибулю нашаткувати у вигляді соломки і підсмажити на маслі в суповій каструлі. Після цього каструлю зняти з вогню, покласти в неї нарізану брусками картоплю, залити бульйоном, довести до кипіння, потім додати очищені і нарізані скибочками солоні огірки і варити 25-30хв. За 5-10хв до закінчення варіння для гостроти додати в розсольник проціджений огірковий розсіл, що закипів, нарізаний щавель (або салат) і сіль. Перед подачею на стіл в розсольник покласти нирки, нарізані скибочками, сметану або вершки і дрібно нарізану зелень петрушки або кропу. Розсольник можна приготувати на м'ясному або курячому бульйоні і подати з шматком телятини, баранини, курки. Замість нирок можна використовувати потрухи свійської птиці (гуски, качки, індички, курки) ретельно очищені і нарізані на частини.

Категорія: Перші страви | Додав: bullterjer
Переглядів: 418 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Зміст
Салати [13]
Новий рік! [40]
Пасха [1]
Закуски [10]
Перші страви [9]
Другі страви з м'яса [2]
Другі страви з риби [2]
Другі страви з птиці [3]
Страви з яєць [2]
Каші, Гарніри [0]
Випічка [5]
Торти,печиво [10]
Десерти [9]
Напої [6]
Коктейлі [7]
Соуси [4]
Пошук
Наше опитування
Всього відповідей:
Друзі сайту
Рейтинг сайтів прикарпаття