- білі гриби (можна замінити на шампіньйони) – 500 г
- цибуля – 2 шт.
- вершки 33% жирності – 200 г
- чебрець – 1 пучок
- рослинна олія
- сіль, перець, часник – на смак
Цибулю і гриби почистити і дрібно порізати. На рослинній олії
обсмажити до прозорості цибулю, додати гриби. Готувати, помішуючи,
близько 5 хвилин. Потім тонкою цівкою додати вершки і варити близько 20
хвилин на помірному вогні (можна додати трохи овочевого бульйону).
Зняти з вогню. Довести вміст до однорідної маси в блендері або за
допомогою міксера, приправити на смак сіллю, перцем, додати подрібнений
часник. Розлити по тарілках, прикрасити чебрецем. У суп також можна
додати нарізані шматочками, обсмажені гриби.
|