Четвер, 02.05.2024, 03:40
Вітаю Вас Гість

НАША КУХНЯ


Головна » Файли » Пасха » Випікаємо паску

Паска
02.04.2010, 09:10
Склад:
 борошно - 500 г,
молоко - 1,5 склянки,
яйця - 6 шт,
вершкове масло 150 г,
цукор - 1,5-2 склянки,
дріжджі - 40-50 г,
сіль - 1 неповна чайна ложка,
родзинки, цукати, мигдаль - по 50 г,
ванілін або ванільний цукор для глазурі білок - 1 шт,
цукрова пудра - 0,5 склянки,
сік лимона - 1 столова ложка

Приготування:
 У теплому молоці розчинити столову ложку цукру і дріжджі.
 Поступово додати половину норми борошна (борошно просіяти), розмішати, щоб не було грудок, накрити і поставити опару в тепле місце.

Білки відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник.
 Жовтки розтерти з цукром.
 Масло розтопити і охолодити.
 Коли об'єм опари збільшиться вдвічі, додати в неї жовтки розтерті з цукром (один жовток залишити для змащування), розтоплене масло (охолоджене до температури тіла), сіль, ванільний цукор або ванілін - все перемішати.
 Охолоджені білки збити в піну.
 Обережно ввести білки і залишилася борошно.
 Тісто вимішувати міксером з гвинтовими насадками (спеціальні насадки для тіста), поки не з'являться бульбашки повітря в тісті - це означає, що тісто достатньо збагатилося киснем і вимішування можна припинити.
 Тісто має бути не дуже густим, але добре вимішати і вільно відставати від стінок посуду (по консистенції тісто рідині, ніж на пироги, але густіше, ніж на оладки).
 Тісто накрити і поставити в тепле місце для підйому.
Коли воно підніметься і збільшиться в об'ємі в кілька разів, додати родзинки (промиті, просушені і обвалених в борошні), цукати, нарізані кубиками, і, очищений і дрібно посічений мигдаль.
 Тісто вимісити ~ 5 хвилин і знову поставити в тепле місце для підйому.
Підготувати форми для випічки пасок: на дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, а стінки змастити рослинним або розм'якшеним вершковим маслом і обсипати борошном або меленими сухарями.
тісто розкласти в підготовлені форми, дати тісту ще раз піднятися і змастити верх паски жовтком.
* Для отримання більш пишної паски форму треба заповнити на 1 / 3 висоти, для більш щільного - на 1 / 2 висоти.
 Випікати паску при температурі 180 градусів протягом 40-60 хвилин (залежно від розмірів пасок).
 Під час випічки форму з паскою треба обережно повертати, але не трясти.
 Щоб верх паски не підгоріло, після того, як він зарум'яниться, треба накрити його кружком паперу, змоченим водою. Готовність паски перевіряють встромивши в нього тонку дерев'яну паличку: якщо увіткнута паличка суха, то паска готовий, а якщо на ній буде тісто - паска сирою.
 Готові паски обережно витягти з форми (будьте обережні, щоб не зламати) і покласти бочком на, застелену рушником, подушку або на ліжко, прикрити рушником і періодично, повертати, різними боками, поки паски не охолонуть.
 Після охолодження паску можна покрити глазур'ю або збитими яєчними білками, можна полити розтопленим шоколадом а зверху прикрасити цукатами, ягодами, шоколадними фігурками.
 Готові паски скласти у велику, застелену рушником, каструлю, накрити кришкою і поставити до в тепле місце на ніч (наприклад, до батареї) - паски повинні дозріти.

Для глазурі: 1 охолодженим білок збити, поступово додати 0,5 стакана цукрової пудри і 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку.
 Нанести глазур на Паски і залишити підсохнути.
Категорія: Випікаємо паску | Додав: bullterjer | Теги: паска, віготовлення паски, як приготувати паску
Переглядів: 2398 | Завантажень: 0 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 skaska  
0
Скажіть, а тісто має відліпати від рук, чи така рідка консистенція і має бути.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Зміст
Випікаємо паску [1]
М'ясні страви [0]
Страви з яєць [0]
Пошук
Наше опитування
Всього відповідей:
Друзі сайту
Рейтинг сайтів прикарпаття