Приготування: У теплому молоці розчинити столову ложку цукру і дріжджі. Поступово додати половину норми борошна (борошно просіяти), розмішати, щоб не було грудок, накрити і поставити опару в тепле місце.
Білки відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки розтерти з цукром. Масло розтопити і охолодити. Коли об'єм опари збільшиться вдвічі, додати в неї жовтки розтерті з цукром (один жовток залишити для змащування), розтоплене масло (охолоджене до температури тіла), сіль, ванільний цукор або ванілін - все перемішати. Охолоджені білки збити в піну. Обережно ввести білки і залишилася борошно. Тісто вимішувати міксером з гвинтовими насадками (спеціальні насадки для тіста), поки не з'являться бульбашки повітря в тісті - це означає, що тісто достатньо збагатилося киснем і вимішування можна припинити. Тісто має бути не дуже густим, але добре вимішати і вільно відставати від стінок посуду (по консистенції тісто рідині, ніж на пироги, але густіше, ніж на оладки). Тісто накрити і поставити в тепле місце для підйому. Коли воно підніметься і збільшиться в об'ємі в кілька разів, додати родзинки (промиті, просушені і обвалених в борошні), цукати, нарізані кубиками, і, очищений і дрібно посічений мигдаль. Тісто вимісити ~ 5 хвилин і знову поставити в тепле місце для підйому. Підготувати форми для випічки пасок: на дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, а стінки змастити рослинним або розм'якшеним вершковим маслом і обсипати борошном або меленими сухарями. тісто розкласти в підготовлені форми, дати тісту ще раз піднятися і змастити верх паски жовтком. * Для отримання більш пишної паски форму треба заповнити на 1 / 3 висоти, для більш щільного - на 1 / 2 висоти. Випікати паску при температурі 180 градусів протягом 40-60 хвилин (залежно від розмірів пасок). Під час випічки форму з паскою треба обережно повертати, але не трясти. Щоб верх паски не підгоріло, після того, як він зарум'яниться, треба накрити його кружком паперу, змоченим водою. Готовність паски перевіряють встромивши в нього тонку дерев'яну паличку: якщо увіткнута паличка суха, то паска готовий, а якщо на ній буде тісто - паска сирою. Готові паски обережно витягти з форми (будьте обережні, щоб не зламати) і покласти бочком на, застелену рушником, подушку або на ліжко, прикрити рушником і періодично, повертати, різними боками, поки паски не охолонуть. Після охолодження паску можна покрити глазур'ю або збитими яєчними білками, можна полити розтопленим шоколадом а зверху прикрасити цукатами, ягодами, шоколадними фігурками. Готові паски скласти у велику, застелену рушником, каструлю, накрити кришкою і поставити до в тепле місце на ніч (наприклад, до батареї) - паски повинні дозріти.
Для глазурі: 1 охолодженим білок збити, поступово додати 0,5 стакана цукрової пудри і 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку. Нанести глазур на Паски і залишити підсохнути.