300 г курячих печінок, 2 ароматних яблука, 2 ст. ложки
варення, 100 мл Массандри, 3 ч. ложки цукру, 1 ч. ложка винного оцту,
буханку сірого хліба, морська сіль, свіжомелений чорний перець.
Нарізувати яблука невеликими часточками, видаливши насіння. У
сковороду влити 100 мл води, додати яблука і 1 ч. ложку цукру і
потомити яблука 5-10 хвилин.
У іншу сковороду влити вино, додати цукор, що залишився, оцет, варення і уварити на повільному вогні до стану густого соусу.
Розтерти в ступці велику дрібку крупної морської солі, додати дрібку
перцю і обваляти в цій суміші курячі печінки. Обсмажити печінки у
важкій розігрітій сковороді без додавання масла, по декілька хвилин на
кожній стороні. Нарізати хліб і підсмажити тости. На кожен тост
викласти декілька курячих печінок, трохи яблук і полити соусом.
|