1 кг вишень
1/2 стакана цукрової пудри
крем:
0.5 л вершків 10% жирності (можна замінити молоком)
6 жовтків
0.5 стакана цукру
1 пакетик (10 г) ванільного цукру
1 чайна ложка муки
Жовтки розтерти з цукром до білого кольору, додати муку і влити тонкою цівкою, постійно помішуючи, трохи тепле кип'ячене молоко.
Каструльку з кремом поставити на маленький вогонь і, постійно
помішуючи, варити до загустання ( до кипіння не доводити, інакше жовтки
згорнуться).
Крем поставити в ємність з крижаною водою і, збиваючи до гладкості, остудити.
У трохи теплий крем додати ванільний цукор.
З вишень витягнути кісточки.
Ягоди розкласти в креманки (або келихи), посипати цукровою пудрою і залити охолодженим кремом.
Зверху покласти декілька ягід для прикраси.
Замість вишень в цьому десерті можна використовувати черешню або чорницю.
|