П`ятниця, 17.05.2024, 05:35
Вітаю Вас Гість

НАША КУХНЯ


Головна » Файли » Десерти

Фаршировані яблука
01.10.2009, 13:24

Продукти:
1 соковите яблуко, бажано осінніх або зимових сортів
Начинка:
1~2 кусочки білого шоколаду, 1/2 волоського горіха (або будь-які інші горіхи - фундук, мигдаль, кедрові,
фісташки), шматочок домашнього сиру, цукор, родзинки (або порізана курага, або чорнослив)

сир, цукор, лимонна цедра

молоко згущене (просте або варене)

дуже дрібно порізаний лимон (разом з шкіркою), цукор, тертий сир

мед, подрібнені горіхи

вершкове масло, подрібнені горіхи, за бажання - родзинки (або курага, або чорнослив)

будь-які ягоди, цукор (або мед, або згущене молоко)

З яблук вирізувати центральну частину, прагнучи не прорізати наскрізь.

Краще всього для вирізування серединки у яблук використовувати спеціальну круглу ложку з гострими краями.
За відсутністю такого пристосування можна використовувати звичайні ніж і чайну ложку. Ножем вирізувати в яблуці конус з боку черешка, а ложкою потім вискребти серцевину разом з насіннячками і частиною м'якоті.
У порожнину яблук вкласти начинку. Начинка повинна трохи підноситися над краєм яблука.
Яблука поставити у форму, бажано скляну. Якщо форма не скляна, то на її дно потрібно налити декілька ложок води або змастити вершковим маслом.
Поставити в розігріту до t=180°с духовку на 15~30хв (залежно від сорту і розміру яблук).

Категорія: Десерти | Додав: bullterjer
Переглядів: 678 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Зміст
Салати [13]
Новий рік! [40]
Пасха [1]
Закуски [10]
Перші страви [9]
Другі страви з м'яса [2]
Другі страви з риби [2]
Другі страви з птиці [3]
Страви з яєць [2]
Каші, Гарніри [0]
Випічка [5]
Торти,печиво [10]
Десерти [9]
Напої [6]
Коктейлі [7]
Соуси [4]
Пошук
Наше опитування
Всього відповідей:
Друзі сайту
Рейтинг сайтів прикарпаття